It's all about preparation!

Wat te eten voor onderweg tijdens T4L is ook handig

Aan de vooravond van ons vertrek naar Bardonecchia voor de start van Tour for Life is er tijdens een mooie zomeravond gelegenheid voor wat overpeinzingen. Het is rustig in het dorp, bijna windstil en in de schemering scheren wat vleermuizen langs het huis. Ik zit onder de notenboom in de tuin, waar de eerste verdorde bladeren alweer vanaf dwarrelen. Het licht van het beeldscherm op mijn laptop wordt steeds feller in de nu snel invallende duisternis. De voorbereidingen van Team Over the Hill zitten erop, over twee dagen gaan we van start met ons wieleravontuur. Het is op dit moment moeilijk voor te stellen dat we zondag de strijd met de zwaartekracht en ons zelf aangaan in de Alpen tijdens de eerste etappes van Tour for Life. Ik vind trouwens de Nederlandse omschrijving “Tour over Leven” eigenlijk beter dan de Engelse term. Wielrennen is een mooie metafoor voor het leven en het feit dat we met onze deelname een bijdrage voor Artsen zonder Grenzen bij elkaar fietsen die het leven van andere hopelijk kan verlichten is een prettige gedachte. Dat de komende acht dagen voor ons mogelijk meer in het kader van overleven komen te staan is daarbij een te verwaarlozen bijkomstigheid.

Iedere renner van Team Over the Hill heeft meegeholpen om onze sponsordoelstelling voor Artsen zonder Grenzen te halen en we zijn er ruim overheen: we hebben als team nu al meer dan 17.000,- Euro bij elkaar en de totale opbrengst voor deze editie is al bovne de 1,2 miljoen. De bijdrages voor Over the Hill kwamen van alle kanten en op verschillende wijzen naar ons toe: van bedrijfssponsoring tot fietsenpoetsen zonder grenzen en van indrukwekkende hoeveelheden wijnpakketten tot aan spontane donaties van vrienden, familieleden maar ook onbekenden die ons voornemen een goed plan vonden met een nog beter goed doel als reden om te geven. Namens Team Over the Hill veel dank voor jullie ondersteuning. 

Die ondersteuning schept ook verplichtingen waar we ons natuurlijk zo goed mogelijk op hebben voorbereid. Een voorzichtige inschatting leert dat we als team totaal ruim 40.000 trainingskilometers in de benen hebben zitten waarbij we fietsroutes in Oost-Brabant en Noord- en Zuid-Holland in het vlakke Nederland inmiddels met ogen dicht kunnen afleggen maar daarnaast hebben we ook vele hoogtemeters gemaakt.  Gezamenlijk of individueel, stoempend, steunend en trekkend aan het stuur maar na het bereiken van de top altijd met een glimlach op ons gezicht. Van de venijnige Stockeu tot aan de mythische Mont Ventoux en van de beruchte Ballon d’Alsace tot aan de gevreesde Passo di Giau. Historische etappes hebben de teamleden gereden variërend van gedeeltes van de L’Eroica en de Ronde van Vlaanderen tot aan de Sella Ronde en de Velomediano Criquelion. Duidelijk moge zijn dat alleen al de trainingsmomenten op de fiets meer dan de moeite waard waren en er is nu al sprake van een top 11 van legendarische momenten tijdens onze voorbereidingen voor Tour for Life, zoals die is opgesteld door teamlid Bas:

 1. Twee klapbanden tegelijkertijd (Maarten, Heusden Tour). 
 2. Marloes en Ben bakken zelfgemaakte pizza’s in de Ardennen (Driedaagse van Berg Bütgenbach).  
 3. Ferrari blijft 250 meter achter het gespierde lichaam van Emile rijden met een snelheid van 14 km per uur en gaat hem dan zwaaiend voorbij (Emile, Eiffel Tour).  
 4. Eerste fietstocht rondje IJsselmeer, eerst met wind mee fietsen en dan met windkracht 7 op de kop terug naar huis (Hajo/ Siebe). 
 5. Man bijt hond oftewel wesp steekt Marc in zijn rechter bovenlip, totaal opgezwollen hoofd (Marc, Venlo Tour). 
 6. Achterband van Emile met geen mogelijkheid op de velg te krijgen (Emile).  
 7.  Rijden met fiets navigatie; vaker goed dan fout (Bas).  
 8.  Touringcar met 50 - 55 mannen staan met de pint in de hand Bas aan te moedigen als hij de kasseien van de Patersberg op worstelt (Ronde van Vlaanderen).  
 9. Tour for Life evenement: In Bardonecchia kost de kamer 46 euro, in plaats van 48 euro. Tour for Life organisatie betaald de 2 euro (Bunnik). 
 10.  Hans is echt met een aantal wieleramateurs op stap (Ardennen).  
 11. De heerlijke LP’s (=muziek) tijdens ons verblijf in Bütgenbach. Deze nu al legendarische lijst wordt natuurlijk tijdens de komende Tour for Life aangevuld met nog veel meer hoogtepunten, waarbij we hopelijk van dieptepunten verstoken blijven. Nader bericht volgt …. 

Inmiddels is het in de tuin volledig donker geworden en twinkelen de sterren door het bladerdak. Eerst nog maar even ontspannen en genieten van die mooie zomeravond, de gedachte aan een heerlijk koel biertje verdring ik. Die staat volgende week zondag als het goed is bij terugkomst in de ijskast op me te wachten. 

1 comment:

 1. Mannen, klaar met dat "Over the Hill" gedoe, nu breekt de tijd aan voor "Up The Mountain" niet voor sissies! Jullie hebben hard getraind, veel geld opgehaald en ik heb genoten van jullie verhalen en ondersteunende plaatjes, ga vooral genieten het is geen wedstrijd (en van Siebe en Hubert winnen de 50+ers toch nooit) Verdeel je krachten tot na dag 7 goed! Ik hoop voor jullie op mooi weer (wel zo aangenaam) en een foutloos parcours. Ik zal jullie dagelijks volgen!

  ReplyDelete