A trip down memory lane

De vader zoon koppels van Over The Hill
Rondje Achelse Kluis

De eerste gezamenlijke buitentraining op 3 maart was een "trip down memory lane" voor de oude knoesten uit Team Over the Hill: vanuit Heeze naar de Achelse Kluis en daar het beruchte tijdrit rondje van 10 KM stoempen.

Lang, lang geleden werden daar door Hajo en Marc de eerste koerskilometers gemaakt. Trots rijdend op de zelf verdiende racefietsen. Marc reed op een echte Jan Jansen en Hajo had een Gazelle Tour de France. Liefst reed Hajo in de slipstream van de Heezersche wielerverenging Trap met Lust. Marc pakte hier zijn kilometers met het  Eindhovense trainingsgroepje ZWOEG.

Het meest attractieve van het rondje was dat je bij de Achelse Kluis kon afhaken om een goeie trappist met grenadine te pakken en thuis te komen met stoere verhalen over de vele rondjes die in hoog tempo waren afgelegd. De gemiddelde snelheid en de afgelegde rondjes stegen parallel aan de gemiddeld ingenomen hoeveelheid monnikenbier.

Voor de training anno 2013 werd het tempo bepaald door de jonge garde, waarbij Hubert voortvarend uit de startblokken ging en de druistige Siebe strak kopwerk verrichtte. Marc en Hajo genoten onderweg rustig pedalerend van het langzaam ontluikende voorjaarsweer en de geur van pas gerooide dennenbomen. Mooi om zo de training voor Tour for Life te starten. Wordt vervolgd .....

No comments:

Post a Comment