Verwoestende uithaal Hubert Evers op de Stockeu

Dag 1 na beklimming van de Stockeu: keep smiling.
De driedaagse van Berg-Butgenbach zit erop en Team Over the Hill kijkt terug op een zeer  intensief koersverloop. Onderstaand verslag van de eerste dag door onze lokale wielersport verslaggever (de voormalig sportredacteur van het roemruchte Heezersch weekblad “Het Pareltje”, schrijvend onder het pseudoniem Hansie-Hansie), spreekt boekdelen. Duidelijk moge zijn dat de term “een rustige proloog” voor deze eerste dag beter kan worden vervangen door “het Ardennen Offensief”:


Zaterdag was uw verslaggever getuige van een zelden eerder vertoonde krachtsinspanning van Hubert Evers op de flanken van de Stockeu. Vanuit Butgenbach ging Team Over the Hill de uitdaging aan om tijdens een kort doch uiterst lastig rondje Ardennen, de benen eens goed te testen op een aantal venijnige klimmetjes. Tot zijn verbazing zag uw verslaggever dat Joost, nadat hij lek reed, aan de slag wilde met plakkers, en niet 2 en ook niet 1 maar GEEN reservebandje bij zich had. Het werd de man met de Parijs-Roubaix kuiten al snel vergeven en werd hij weer voorzien van een kakelverse binnenband, waarna het peleton haar weg hervatte en de eerste 25 km rustig afhaspelde richting Stavelot. Aldaar wachtte hen de verschrikkelijke Stockeu, voorwaar geen sinecure. Ik was dan ook getuige van een naar ademhappende de Mander die alle zeilen bij moest zetten om de jonge honden Hubert en Siebe bij te benen; zijn hartslag bereikte kortstondig zelden eerder waargenomen hoogten. En net toen uw verslaggever Siebe zag versnellen, kwam daar Hubert op een monsterverzet voorbij alsof er niet zoiets als zwaartekracht bestond. Gelukkig bereikten we al snel het standbeeld van de fameuze Eddy Merckx, waar de hergroepering plaatsvond en door een schone Vlaamse jonkvrouw een fotoke werd getrokken als bewijs voor het nageslacht.

De afdaling terug naar Stavelot voerde de kleppers naar de voet van de Amermont, opnieuw een puistje die de meesten meer pijn deed dan hen lief was. En dacht uw verslaggever dat juist daar de jongens van de mannen gescheiden zouden worden … niets was minder waar … ook daar waren het opnieuw Hubert en Siebe die met speels gemak de pees erover legden en de ouwe knoesten pijn deden. Wat een talent bij de jonkies maar toch ook respect voor de 50-ers. Via de Haute Levee, Spa en Malmedy werd de thuisbasis Berg weer bereikt, maar niet voordat de Mander 2 duimen forceerde op de weliswaar hagelnieuwe maar wel heel stugge en degelijke buitenband van Emile, die vlak voor de meet lek reed … ggggodmejaaaaaaar wat een ding! Thuis wachtte een heerlijke pastamaaltijd (hulde), waarna uw verslaggever de reis naar HEEZ-IS-DE-PLEES aanvatte, voorzien van de speciaal door Emile samengestelde Michelin gids voor de Tour for Life week.

Wat uw verslaggever echter toch nog even kwijt wil aan Team Over the Hill, is het feit dat hij beschikt over informatie betreffende een van de deelnemers aan de Tour for Life TFL nl. de Mander. Uit zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat deze goed-bedoelende-wieler-recreant, na de koers, als gevolg van hevige inspanning, naar ademhappen en weet ik veel wat, wel eens graag, een ouderwetse Hizzerze scheet mag laten. U bent gewaarschuwd.

Butgenbach, 11 mei 2013
Hubert als eerste boven op de Stockeu: pure kracht! 


No comments:

Post a Comment